McLaren je potvrdio datum kada će predstaviti svoj novi bolid Formule 1 za sezonu 2020. godine, na online streamu sa Lando Norrisom.


Automobil, koji će nositi naziv MCL35, ugledat će svjetlo dana 13. februara, prema Norrisu – a to je sve i potvrđeno na zvaničnom Twitter profilu ekipe iz Wokinga.

Norris je bio na kratkom obilasku tvornice gdje se održavao sastanak glavnih ljudi o odluci kad će se objelodaniti datum predstavljanja bolida.

„Čuo sam da je 13. februara,“ rekao je Norris. „To je tačno? Zak (Brown) mi je rekao da je trinaesti.“

Datum objelodanjivanja znači da je McLaren četvrta momčad koja je službeno potvrdila datum pokretanja ‘kampanje’ za 2020. godinu, jer slijedi Ferrari, Red Bull, dok će Alpha Tauri imati predstavljanje 14. februara.

Tim iz Wokinga sa nada da će i u nadolazećoj sezoni nastaviti svoj snažni momentum kojeg su imali u sezoni 2019., kada su završili na četvrtom mjestu u poretku konstruktora – što je najbolji rezultat još od 2012. godine.

Također, ostvareno je i prvo postolje kojeg nisu vidjeli od 2014. godine, jer je Carlos Sainz promoviran na treće mjestu u Brazilu nakon utrke.