Šef McLarena, Andreas Seidl kaže da je postojao jasan rizik velikog gubitka bodova od njihovog najvećeg konkurenta Ferrarija, koji se bore za treće mjesto u prvenstvu konstruktora ove godine.

Momčad iz Wokinga je došla do novih bodova na VN Monaka. Njihov vozač Lando Norris je ponovo pokazao sjajne performanse plasiravši se na treće mjesto, dok je Daniel Ricciardo završio izvan bodova.

Što se tiče njihovih najvećih konkurenata –Ferrari – imali su polovičan uspjeh, što je britanski tim iskoristio. Osvajač pole positiona Charles Leclerc nije sudjelovao u utrci nakon što je razbio bolid 20-ak sekundi prije kraja kvalifikacija.

Iako je talijanska momčad najavljivala da će Monežanin krenuti u utrku sa najbolje startne pozicije – koja znači i osvajanje prve pozicije zbog karakteristika staze – to se nije desilo. Pola sata prije početka utrke vozač Ferrarija je morao odustati.

Andreas Seidl kaže da pošto su uvidjeli kakav tempo je ima talijanska momčad prvog dana vikenda, a pogotovo u kvalifikacijama postojao je rizik od velikog gubitka bodova od Ferrarija.

„Za prvenstvo, način na koji se odigrala utrka je očigledno bio dobar ishod za nas,“ pojašnjava Seidl.

„Uvidjevši snažan tempo koji je Ferrari imao u četvrtak, a također i u subotu, bio je rizik velikog gubitka bodova od njih (Ferrari),“ dodao je.

„Očito smo imali koristi od peha koji je Charles (Leclerc) imao, a to je nešto što na takav način ne priželjkujete ni za koga od svojih konkurenata.“

„Kao što smo uvijek govorili, važno je biti tu kad su prilike, a to smo uspjeli zajedno sa letećim Landom (Norris). Mislim da je u strateškom smislu momčad odradila sjajan posao. Lando je sjajno odradio svoj posao, a na kraju je bilo zasluženo postolje.“