Nakon problema sa pouzdanošću na testiranjima, McLarenov MCL33 će u Bahreinu dobiti prve nadogradnje. No, Britanska ekipa očekuje da će tek u maju biti na top razini.

McLaren nakon petog mjesta u Australiji vjeruje da je vodeća ekipa sredine poretka. Naredni cilj ekipe iz Wokinga je dostizanje Red Bulla i napad na vodeće 3 ekipe.

„Oni [Red Bull] još uvijek imaju debelu prednost i pripadaju ekskluzivnom klubu sa Mercedesom i Ferrarijem,“ rekao je vozač McLarena Fernando Alonso, koji dodaje:“Nadam se da ćemo se u narednim utrkama odmaknuti od sredine grida.“

Time McLaren ne bi bio skoncentriran na Haas ili Renault, koji su u Melbourneu bili na njihovoj razini (Haas je bio čak i brži), već na ekipe koje su sposobne pobjeđivati. Kao i Alonso i trkaći direktor britanske ekipe Eric Boullier vjeruje da uskoro mogu dostići Red Bull:“Ohrabruje nas što je naš trkaći tempo jednako dobar kao njihov. Također smo bolji nedjeljom nego subotom. Zbog toga nam je jasno koliko još potencijala možemo otključati,“ rekao je Francuz.

Za predstojeću VN Bahreina McLaren za svoj MCL33 priprema prve nadogradnje. One su isprva bile planirane za Australiju, ali one su prolongirane zbog problema sa pouzdanošču na testiranjima.

„Nismo bili pripremljeni za Barcelonu, ali zadovoljan sam što smo uspjeli riješiti probleme,“ rekao je Boullier.

Podaci iz zračnog tunela, CFD simulacija odgovaraju onima na stazi, te se očekuje da novi dijelovi koji će stići u Bahrein donesu napredak od „nekoliko desetinki po krugu.“ McLaren u Bahreinu sasvim sigurno neće biti na Red Bullovoj razini, ali Boullier vjeruje da se to može desiti do maja i prve evropske utrke- VN Španije.

„Prva evropska utrka- to je uvijek standardni odgovor kad se radi o dostizanju svojih konačnih ciljeva.“

Najveće područje rada u McLarenu je učinkovitost bolida, tj. otpor zraka koji je potreban da se stvori downforce na prednjoj i stražnjoj osovini. Trenutno britanska momčad žrtvuje previše maksimalne brzine na pravcu kako bi MCL33 bio brz u zavojima.

„Ako donesemo sve što imamo u planu, onda ćemo u smislu učinkovitosti biti na razini konkurencije,“ obećava Boullier.

Francuz nije mogao prognozirati da li će Alonso i Vandoorne uskoro moći računati na pobjede u utrkama.

„Onda bih mogao reći da ću ove godine osvojiti na lottu. Nemam pojma, problem je što se i ostali razvijaju,“ zaključio je trkaći direktor McLarena.