Lewis Hamilton je postavio najbrže vrijeme prve sesije. Drugi je Valtteri Bottas, dok je treći najbrži Max Verstappen.

Vozači su prvi trening odradili pod vlažnim uvjetima. Prvi dio je protekao u borbi između Red Bullovih vozača. Max Verstappen i Daniel Ricciardo su se u nekoliko krugova smjenjivali na prvoj poziciji. Nešto kasnije, Valtteri Bottas se umješao u navedenu borbu. U jednom periodu je postavio i najbrže vrijeme, dok su vozači Red Bulla se povukli sa staze. Lewis Hamilton je znatno kasnije izišao na stazu, koja je u većim djelom bila prohodnija, pa u takvim uvjetima postavlja i najbrže vrijeme sesije. Vozači Ferrarija su na ovom treningu završili na 5. odnosno 6. mjestu. Međutim, Sebastian Vettel i Kimi Raikkonen su imali drugačiji program, te su ukupno odvozili 38 krugova. Mercedes ih je odradio 13. dok je Red Bull imao 18.

Na ovoj sesiji, Charles Leclerc je izazvao crvenu zastavu. Monežanin je u jednom od letećih krugova završio u šljunku. Srećom po njega i Sauber, nije bilo nekog većeg incidenta.

Priča treninga:

ZELENO SVJETLO:

Marcus Ericsson je odmah izišao na stazu, nakon što je sesija otvorena.

 

Lando Norris je novi vozač na stazi. Valtteri Bottas i Lewis Hamilton su također odvozili instalacioni krug. Nico Hulkenberg, Romain Grosjean, Kevin Magnussen, oba vozača Williamsa i Gealel su odradili instalacioni krug. Svi vozači svoje krugove su odvozili full wet gumama, dok je Nico Hulkenberg pokušao nešto više na inter mediumu.

 

Sergio Perez, također izlazi na inter mediumu. Meksikanac se ubrzo vraća u boks. Daniel Ricciardo i Max Verstappen su novi vozač na inter mediumu. Daniel Ricciardo je prvi vozač sa mjernim vremenom 1:55.266.

Max Verstappen je mnogo brži od svog kolege. Nizozemac je postavio vrijeme od 1:53.644.  Ricciardo uzvraća sa novim-bržim vremenom 1:51.512. Sad Verstappen uzvraća 1:50.642. Imamo dvoboj Red Bullovih vozača na stazi. Ricciardo ponovo vozi brže 1:49.386. U igru se uključuje Valtteri Bottas, vrijeme 1:49.528 s kojim dolazi na poziciju 2, na inter medium gumama. Svoj prvi mjerni krug postavlja Sebastian Vettel 1:53.509- inter medium. Valtteri Bottas dolazi do trenutno najbržeg vremena 1:48.406.

 

Kimi Raikkonen ima vrijeme za poziciju 5-1:52.068.

CRVENA ZASTAVA

Charles Leclerc je izletio sa staze.

 

Trenutni poredak: 1. Bottas, 2, Ricciardo, 3. Verstappen, 4. Sainz, 5. Ericsson, 6. Raikkonen, 7. Alonso, 8. Leclerc, 9. Norris, 10. Vettel, 11. Sirotkin, 12 Ocon, 13 Perez, 14. Stroll.

Vozači koji još nisu postavili vremena su: Hulkenberg, Magnussen, Gelael, Grosjean, Gasly, Hamilton.

Sesija je nastavljena

Lewis Hamilton je prvi od vozača koji izlazi nakon crvene zastave. Britanac u svom letećem krugu na inter mediumu ide 1:50.015, te dolazi na poziciju 3. Max Verstappen dolazi na 2. mjesto, a zaostatak za Bottasom je 0.026. Lewis Hamilton u novom krugu postavlja novo najbrže vrijeme 1:47.502.

 

Alonso vremenom 1:51.036 dolazi na poziciju 7. Raikkonen je na poziciji 5, vrijeme 1:50.723. Charles Leclerc vremenom 1:52.371, je na 17. mjestu. Vettel u međuvremenu dolazi na poziciju 6, vrijeme 1:49.776. Ericsson se probija na poziciju 9. Vettel ide u novi brzi krug. Novo vrijeme 1:49.489 za 5. mjesto. Vozači Ferrarija imaju dosta više odrađenih krugova za razliku od Mercedesa i Red Bulla, pa je je ovaj zaostatak i razumljiv. Charles Leclerc popravlja vrijeme i dolazi na 11. mjesto. Sirotkin, također se popravlja, Rus ide na 15. mjesto. Do kraja treninga nije bilo većih pomjeranja, jer su vozači odrađivali simulaciju utrke.

Rezultati prvog treninga: