Charles Leclerc kaže da je iskorak kojeg je vidio u načinu na koji Ferrari analizira svoje probleme dao povjerenje da može održati korak u razvojnom ratu ove godine, dok vjeruje da se trebaju samo na sebe fokusirati.

Monežanin je osvojio je dvije od prve tri utrke u sezoni 2022. godine što je rezultiralo jasnom prednošću u prvenstvu, a njegova ekipa je tim kojeg ostale ekipe pokušavaju pobijediti.

Ferrari već nekoliko godina nije bio uključen u veliku razvojnu borbu – nešto što nisu imali od 2018. godine.

No, unatoč velikom izazovu s kojim se suočava, Leclerc vjeruje da je talijanska momčad u mnogo boljoj formi za napad nego što su to ranije bili.

„Bit će teško držati korak s Red Bullom u smislu razvoja, ali isti tim koji je napravio ovaj bolid će raditi na razvoju ovogodišnjeg automobila, tako da sam siguran,“ kaže Leclerc.

„Nema razloga da budemo na začelju jer smo odradili izvrstan posao, ili su dečki iz Maranella napravili sjajan posao, stvarajući ovaj bolid za ovu godinu.“

„Dolaze nadogradnje, a uvjeren sam da će ići u pravom smjeru. Dakle, ne bih se previše fokusirao na druge. Mislim da se moramo fokusirati na sebe,“ uvjeren je.

Vozač Ferrarija pojašnjava kako je ključ napretka to što njegova ekipa ima mnogo bolju bazu podataka o područjima koja treba poboljšati.

„Nakon protekle dvije godine, zaista sam vidio skok u načinu na koji smo analizirali svaki vikend: u načinu na koji smo identificirali svoje slabosti i koliko smo brzo reagirali da pokušamo biti bolji na mjestima gdje smo se mučili,“ pojašnjava on.

„Dakle, uvjeren sam da momčad ove godine može napraviti izvrstan posao sa nadogradnjama.“

Nakon tri utrke u novoj sezoni, Leclerc je lider u prvenstvu vozača, što je po prvi put kako je došao na grid premier klase, ali mu to ne predstavlja problem da nastavi sa držanjem tog mjesta jer je u mlađim kategorijama znao šta to znači.

„Očito je da sam bio u ovakvoj situaciji u mlađim kategorijama, ali tada biti u ovakvoj situaciji u Formuli 1 znači puno, a posebno nakon posljednjih nekoliko godina; sa timom kao što je Ferrari. Osjećaj je nevjerojatan,“ nastavio je.

„Očito je način razmišljanja malo drugačiji u odnosu na posljednje dvije godine jer sada znam da ispod sebe imam bolid koji je sposoban pobijediti.“

„Ne moram baš pretjerivati ili raditi nešto posebno i spektakularno da bih zapravo dobio jednu ili dvije pozicije, jer znam da je to u bolidu: jednostavno moram odraditi posao. Dakle, razmišljanje je malo drugačije ove godine,“ zaključio je Leclerc.