Vozač Toro Rossa Daniil Kvyat se pobrinuo za još jednu smjenu na vrhu tablice vremena, te je sa vremenom 1:17.704 bio najbrži trećeg dana testiranja u Barceloni.


Nakon što je Kimi Raikkonen jutros u Alfi Romeo postavio 1:17.762 na najmekšoj Pirellijevoj komponenti, Daniil Kvyat ga je pomerio sa vrha tablice 15 minuta prije kraja trećeg dana testiranja uz vrijeme 1:17.704, koje je postavio na C5 komponenti. Rus je uz Raikkonena bio vozač sa najviše odrađenih krugova, čime je zaključio odličan dan testiranja za svoju momčad.

Drugi najbrži je bio Kimi Raikkonen, koji je prvo mjesto držao sve do pred sami kraj trećeg dana testiranja. Iceman je u Alfi Romeo odradio 138 kruga, a nije imao većih problema. Na trećem mjestu se iza njega smjestio Daniel Ricciardo u Renaultu, sa vremenom 1:18.164, a Australac je danas odradio 80 krugova—što je njegov najveći odrađeni broj krugova u dosadašnjem tijeku testiranja u jednom danu.

Sebastian Vettel u Ferrariju je završio kao četvrti najbrži, sa vremenom 1:18.350. Nijemac je odradio 134 kruga, a Ferrari je dosta ranije završio svoj dan testiranja, pošto su uspješno odradili svoj program. Max Verstappen u Red Bull Hondi je odradio 109 krugova uz peto najbolje vrijeme, a japanski proizvođač je u dva bolida danas skupio skoro 250 odrađenih krugova, što je još jedan pokazatelj njihovog napretka.

Nico Hulkenberg u Renaultu je bio šesti najbrži sa 63 odrađena kruga, a Nijemac je poslijepodne upravljač u ruke predao Danielu Ricciardu.

Vozači Haasa Romain Grosjean i Pietro Fittipaldi su zajedno odradili 117 krugova, ali su se pobrinuli i za 3 crvene zastave—Fittipaldi za jednu, a Grosjean za dvije. U sva 3 navrata se Haasov bolid zaustavio na stazi.

Carlos Sainz u McLarenu je bio deveti najbrži i smjestio se iza dva Haasa. Britanska ekipa je preko noći napravila nekoliko promjena na bolidu, a pošto su čekali novu podnicu, njihov dan je započeo 2 sata kasnije. No, unatoč tome je Sainz uspio odraditi 90 krugova, bez većih problema.

Iza Sainza se smjestio Sergio Perez u Racing Pointu, a Meksikanac i njegova ekipa su imali miran dan, bez previše akcije na stazi, ali i bez nekih većih problema. Bottas i Hamilton su danas radili na dugim dionicama i izdržljivosti, te su zajedno odradili 182 kruga—Bottas 88 prijepodne, a Hamilton 94 poslijepodne, te su vremena za njih kao i od početka prvih testiranja u drugom planu.

Na stazi smo u drugom dijelu dana konačno vidjeli i Williams, za čijim je upravljačem sjedio novajlija George Russell. Britanac je odradio 23 kruga, sa skoro osam sekundi sporijim vremenom od Kvyatovog. Međutim, pozitivno je što je ekipa iz Grovea nakon dva propuštena dana testiranja konačno izašla na stazu, a šefica tima Claire Williams je potvrdila da će preko noći stići još neki aero dijelovi kako bi bolid bio kompletan za četvrti dan testiranja.


Vremena trećeg dana testiranja u Barceloni: