Vozač Renaulta Nico Hulkenberg kaže da će njegova momčad morati pričekati još neko vrijeme kako bi počela ostvarivati velike uspjehe.

Nico Hulkenberg će se morati strpiti još neko vrijeme prije nego li mu momčad isporuči bolid sa kojim bi se mogao nadmetati za postolja i pobjede. Nijemac je pak uvjeren da će investicije Renaultove tvorničke momčadi biti vidljive u smislu rezultata tek za nekoliko godina.

„Treba puno vremena da jedan tim dođe na razinu Red Bulla ili Mercedesa,“ rekao je Hulkenberg.

Renault konstantno nadograđuje svoja postrojenja, koja su za vrijeme Lotusovog vlasništva nad timom doživjela male ili nikakve promjene, jer se nije ulagalo u to područje.

„Plodovi ulaganja koji su sada usmjereni ka modernizaciji tvornice će biti vidljivi tek za dvije ili tri godine- tek tada, kad sve bude dobro odrađeno i kada se sve ispravno shvati,“ objašnjava Hulkenberg. „Takvo nešto uvijek zahtijeva dosta vremena.“

Ekipe koje je Nijemac pomenuo, Red Bull i Mercedes su također prošle mukotrpan proces izgradnje dok nisu postale ekipe sa samog vrha poretka.

„Svi to prođu. Mercedes godinama nije bio dobar kao što je sada, ali gledajte gdje se sad nalaze. Ništa drugačije nije bilo ni sa Red Bullom. Potrebno je nekoliko godina da se sve dovede u red. Ovo je kompliciran sport, a pravila se iznova mijenjaju, kao i izazovi. Uvijek se morate prilagođavati. Potrebni su vam novi ljudi i svježe ideje- kao i više uposlenika.“

„Kada je Renault odlučio ponovo vratiti vlasništvo nad timom, postrojenja u Enstoneu su bila u lošem stanju. Takav nered ne biste mogli počistiti ni za dvije sedmice, jednostavno ne ide,“ zaključio je Hulkenberg.

Renault je tijekom prošle godine ostvario veliki napredak, te su od Silverstonea bili redovni kandidati za bodove. Šasija je konstantno napredovala, a takvim putem francuska momčad želi nastaviti i u 2018.