Rezervni vozač Aston Martina Nico Hulkenberg očekuje trosmjernu borbu u 2. dijelu sezone jer smatra da će se Mercedes uključiti u duele sa Ferrarijem i Red Bullom.

Srebrne strijele su imale su težak početak nove ere Formule 1 u kojoj su se mučili da prate tempo svojih konkurenata tijekom nekoliko utrka.

Međutim, Mercedes je pokazao neke znakove da pravi korake naprijed na nedavnim utrkama, tako da sada imaju samo 30 bodova zaostatka za drugoplasiranog Ferrarija u prvenstvu konstruktora.

Na zadnjoj utrci prije odlaska na ljetnu pauzu, koja se vozila za Veliku nagradu Mađarske, došlo je do osvajanja prvog pole positiona od strane Georgea Russella, dok su upravo tu osvojili i novo dvostruko postolje.

Kao posljedica ovakvog stanja koje je njemačka momčad iskazala u zadnjih nekoliko utrka, Nico Hulkenberg očekuje da se Mercedes umješa u borbu sa Ferrarijem i Red Bullom na vrhu grida.

„Siguran sam da će grid biti još bliži do kraja sezone. Mercedes naporno radi – i uspješno – kako bi smanjio zaostatak između Ferrarija i Red Bulla,“ rekao je Nijemac.

„Na Silverstoneu, momčad je bila blizu svoje prve pobjede, a u Francuskoj je Mercedes osvojio svoje prvo dvostruko postolje ove godine. U drugoj polovici sezone možemo očekivati ​​neke uzbudljive trosmjerne borbe između tih najboljih momčadi,“ istaknuo je.

S druge strane, njemački vozač je dodao kako očekuje dosta borbi na pozicijama koje su iza top tri momčadi. Najavljuje nove nadogradnje Aston Martina u drugom dijelu sezone, a mišljenja je kako će McLaren i Alpine voditi borbu za poziciju najbolju od ostalih.

„McLaren i Alpine su iza njih na vrlo sličnoj razini, boreći se za četvrto mjesto u prvenstvu konstruktora,“ nastavio je.

„Drugi timovi, uključujući Aston Martin, također će donijeti nadogradnje tijekom godine koja obećavaju uzbudljive borbe za preostale bodove.“

Nakon uvođenja novih tehničkih pravila u Formulu 1 2022. godine, Hulkenberg vjeruje da je došlo do pozitivnog učinka na sposobnost bolida ili vozača da se bore točak uz točak.

„Utrke i borbe na stazi su postale mnogo uzbudljivije nego prethodnih sezona,“ uvjerava on. „Iako je u ovim novim automobilima manji učinak zavjetrine, praćenje vozača ispred je puno lakše i čini odlično utrkivanje.“

„Nedavna peterostruka borba u Austriji između vozača Red Bulla, Ferrarija i Mercedesa, ili senzacionalni posljednji krugovi za pobjedničko postolje u Silverstoneu, daju ideju o tome šta je sada moguće na stazi između ovih brilijantnih timova,“ zaključio je Hulkenberg.