Šef Red Bulla Christian Horner kaže da da su pravila angažmana Maxa Verstappena i Sergia Pereza bila vrlo poštena nakon bliske borbe u sprintu za Veliku nagradu Austrije.

Napetost između dvojice vozača je eskalirala kada se Perez nije htio pomjeriti nakon što je preuzeo vodstvo od Verstappena u 1. zavoju na Red Bull Ringu.

Dvostruki svjetski prvak je uspio vratiti poziciju nakon što je došlo do naguravanja sa njegovim timskim kolegom.

Ubrzo je došlo do izljeva bijesa od strane oba vozača, koji su optuživali jedan drugog za pokušaj izbacivanja sa staze.

Nizozemac je vratio poziciju nakon što je meksički vozač ‘otvorio vrata’, da bi nakon toga bez problema završio na prvom mjestu.

S druge strane, Perez je naletio na Nicu Hulkenberga, koji je dugo držao Meksikanca iza sebe, da bi završio na drugom mjestu.

Nakon utrke, Red Bullovi vozači su prije ceremonije dodjele nagrada razgovarali o dešavanjima u utrci gdje su oba vozača mogla završiti izvan staze.

Svoje mišljenje o borbi između Verstappena i Pereza je iznio šef Red Bulla Christian Horner. Britanac smatra da Meksikanac možda nije vidio Verstappena, ali napominje da su se držali pravila.

 “Checo nije vidio Maxa na desnoj strani,” rekao je Horner za Sky F1.

“Srećom, nisu se sudarili i završnica jedan-dva je odličan rezultat za momčad.”

“Pravila su vrlo poštena: utrkujte se žestoko i dajte jednan drugom prostora. U [zavojima] jedan i tri, da [oni su se pridržavali pravila].”

“Bio je to dio u sredini gdje je postalo malo gusto, ali možda Checo nije vidio Maxa,” zaključio je Horner.