Šef Hondinog projekta za Formulu 1, Masashi Yamamoto kaže da podržava ‘zahtjeve’ Maxa Verstappena da se nađe na postolju u svim utrkama 2020. godine, dok nagoviještava podizanje vlastitih ciljeva u odnosu na prošlu godinu.


Nakon uspješne prve sezone između Honde i Red Bulla, koje je rezultirala sa tri pobjede od strane Verstappena; Austrija, Njemačka i Brazil – Hondi je dobrodošla zimska stanka i nepromijenjni propisi po pitanju pogonske jedinice, kako bi ‘izgradili’ svoj momentum za nadolazeću sezonu.

Sa solidnim izdanjima na predsezonskim testiranjima, u kojima su Red Bull i AlphaTauri u kombinaciji odradili više od 1, 500 krugova na Circuit de Barcelona – Catalunya stazi, svaki tim je dnevno prešao više od 100 krugova: Yamamoto je optimističan oko toga da je Honda stekla pouzdanost, jer želi izbjeći bilo kakvu kaznu koja bi se odnosila na motor.

No gledajući performanse, Honda također smatra da može učiniti iskorak i u potpunosti ‘zatvoriti’ zaostatak protiv svojih rivala; Mercedes i Ferrari – kako bi bili konkurentni na svakoj stazi u kalendaru F1 za ovu sezonu.

„Ulažemo sve napore da budemo tamo i borimo se za svjetsko prvenstvo,“ kaže Yamamoto. „Prošle godine smo imali nekoliko nesretnih utrka, na nekim od njim smo izgubili (pobjedu) – ali ove godine moramo izbjegavati takve utrke. Max (Verstappen) kaže da želi doći do postolja na svim utrkama, što je cilj koji moramo podržati,“ dodao je.

„Nema stvarnih – konkretnih ciljeva, ali govoreći o prošloj godini, Helmut (Marko) je govorio o pet pobjeda dok je moje viđenje bilo vjerovatno četiri pobjede. Na kraju smo imali tri pobjede. Ali bilo je par utrka u kojima smo propustili (pobjedu), poput Meksika, a druga je vjerovatno bila Monza – tako da smo mogli imati još pobjeda.“

„Kao Honda, moramo se pobrinuti da pružimo sve za Maxa i Alexa (Albon) kako bi se mogli utrkivati i maksimalno iskoristiti svaki potencijalni rezultat. Tada ćemo biti u mogućnosti da vidimo koliko puta možemo pobijediti,“ pojašnjava on.

Yamamoto također vjeruje da vozači koji su ostvarli 11 postolja na jedanaest različitih staza tijekom 2019. pogonjenji Hondinom pogonskom jedinicom, teoretski se mogu boriti na više od pola F1 staza ove sezone.

„Prošle godine smo imali 11 postolja – devet za Red Bull i dva za Toro Rosso. Stoga, vidim da postoji 11 staza na kojima Red Bull timovi imaju svojevrsnu prednost,“ uvjerava šef Hondinog F1 projekta. „Moramo vidjeti koliko možemo pobijediti na tih 11 staza, jer su oni ti gdje imamo mogućnosti (za pobjedu).“