Novi vozač Saubera za 2019. godinu Antonio Giovinazzi je oduševljen što će imati Kimija Raikkonena za svog timskog kolegu.


Ferrarijev junior i njihov rezervni i razvojni vozač kroz 2017. i 2018. je dočekao svoju priliku u F1, te će se naredne godine utrkivati za Sauber—momčadi u kojoj je prije dvije godine u Australiji ostvario svoj debi kad je zamijenio povrijeđenog Pascala Wehrleina.

25-godišnjak je željan dokazivanja, a vjeruje da će utrka u Melbourneu biti emocinalna.

„Siguran sam da ću u Melbourne doći sa puno emocija. To je ispunjenje sna, sjajna prilika i vjerujem da je moj dolazak u Formulu 1 pozitivna vijest za cijelu talijansku školu vozača, koja će nakon nekoliko godina odsustva imati svog predstavnika, između ostalog sa talijanskim brendom kao što je Alfa Romeo,“ rekao je Giovinazzi.

„Melbourne će biti prekretnica i početak, a onda je na meni da dokažem da zaslužujem priliku koju su mi dali. Morat ću brzo napredovati iz utrke u utrku.“

Talijanu će timski kolega naredne godine biti Kimi Raikkonen. Nedavno je priznao da će mu prva puna sezona u Formuli 1 biti izazovna, a nada se da će naučiti ponešto od iskusnog Finca.

„Sjećam se kada je osvojio naslov sa Ferrarijem, tada sam bio dijete i nisam mogao ni zamisliti da ću jednog dana dijeliti garažu s njim. Opisali su ga kao šutljivog tipa, a zapravo prije testiranja u Abu Dhabiju nisam imao priliku da razgovaram s njim. Ali u 2 dana na Yas Marini sam otkrio da je drugačija osoba i razgovarali smo više nego u prethodne dvije godine.“

„Kimi je bio veoma zauzet, on je svjetski prvak koji je dokazao ove godine da je pobjednik. Imati vozača njegovog kalibra pokraj sebe je sjajna prilika da napredujem i siguran sam da mi neće uskratiti svoju pomoć,“ rekao je Giovinazzi.