Momčad Ferrarija je zabrinuta što su počele curiti informacije o njihovoj bateriji, upozoravajući da je to „ozbiljna tema“. Šef talijanske momčadi je uz to potvrdio da su na molbu FIA-e instalirali drugi senzor na pogonsku jedinicu, koji motri protok energije.  


Njemački Auto Motor und Sport je prije nekoliko dana pisao o tome kako je Ferrari na molbu FIA-e morao instalirati drugi senzor na pogonsku jedinicu, što bi moglo objasniti uzrok pada njihovih performansi u posljednje 2 utrke.

Pozadina priče je slijedeća: Ferrari je ove sezone ostvario ogroman napredak sa pogonskom jedinicom, što se jako dobro vidjelo u evropskom dijelu sezone, gdje je talijanska momčad u rasponu od nekoliko utrka bila između 3 do 5 desetinki brža od Mercedesa na pravcima, zavisno od staze. Scuderija je u Austriji nadogradnjom softvera dobila skoro 40 KS, što su Renault i Mercedes okarakterisali kao dobitak vrijedan 2 godine razvoja.

Rapidni napredak je izazvao sumnje kod konkurenata, te je njihov bolid, uz pogonsku jedinicu, bio na stalnim provjerama FIA-e. Na VN Monaka je instaliran prvi senzor, koji je trebao motriti ponašanje ERS sistema. Upravo je tu ležala glavna sumnja, te su Mercedes i Renault tvrdili da talijanska momčad koristi više električne energije od dozvoljenog.

Ali, FIA-ine provjere su samo dokazale da je Ferrarijev bolid legalan—kao i pogonska jedinica. Ali, prije izvjesnog vremena je Ferrari na molbu FIA-e morao instalirati i drugi senzor, koji prati protok energije iz baterije. S tim se poklopio i pad Ferrarijevih performansi, te nestanak prednosti na pravcima koju su Talijani imali, zbog čega su se pojavile sumnje da je instaliranje drugog senzora značilo da su radili nešto što je nedozvoljeno.

No, šef Ferrarija Maurizio Arrivabene tvrdi da instaliranje drugog senzora nema veze sa gubitkom Ferrarijevih performansi, te je on pojasnio da su njihovi problemi vezani za spore zavoje—ne za performanse na pravcima.

Šef Ferrarija Maurizio Arrivabene tvrdi da instaliranje 2. senzora nema veze sa gubitkom brzine. Talijan je uz to zabrinut što su takve informacije uopće dospjele u javnost.

„Na pravcima smo bili apsolutno ispred Mercedesa u Singapuru, a u Rusiji smo bili manje-više kao Mercedes. Gubili smo u sporim zavojima,“ rekao je Arrivabene. „Uopće nismo gubili vrijeme na pravcima—imamo podatke koji to potvrđuju.“

Šef Scuderije je potom komentirao tvrdnje da je Ferrari izgubio brzinu jer je FIA instalirala drugi senzor:“To nema nikakve veze sa brzinom na pravcima, jer, kao što sam rekao, u Singapuru i Rusiji smo bili brži—bili smo ispred u Singapuru, i, kao što sam već rekao ranije, u Rusiji smo bili blizu naših glavnih konkurenata.“

Arrivabene je, kao i cijela momčad Ferrarija, više zabrinut zbog činjenice da su takve informacije uopće dospjele u javnost [da je FIA instalirala drugi senzor na njihovu pogonsku jedinicu], te je istakao da bi to mogla biti „ozbiljna tema“ u slučaju da informacije nastave curiti.

„Što se tiče senzora na bateriji, naša konfiguracija baterije je prilično kompleksna, tako da smo se složili sa zahtjevom FIA-e da sarađujemo s njima i da imamo doprinos u njihovom radu—zbog čega imamo drugi senzor,“ pojašnjava šef Ferrarija.

„Ali to ni u kom slučaju ne mijenja performanse našeg bolida. Unatoč tome, mislim da je čudno što svi znaju o drugom senzoru. Kao što sam rekao, konfiguracija naše baterije je prilično kompleksna, ali je to isto tako intelektualno vlasništvo Ferrarija. Nadam se da, pošto svi znaju o 2. senzoru, da u budućnosti neće svi imati informacije o našem projektu. To bi mogla biti ozbiljna tema,“ dodao je Arrivabene.