Liberty Media razmišlja o velikim promjenama za sezonu 2020., koje bi mogle uključiti novi sistem bodovanja i novi format trkaćeg vikenda.


Vlasnici komercijalnih prava žele nastaviti sa svojim planovima da promijene Formulu 1 što je prije moguće. Iako su trenutno u tijeku razgovori o planiranoj promjeni tehničkog pravilnika i komercijalnih aranžmana 2021., Liberty želi iskoristiti priliku i slijedeće godine promijeniti sportski pravilnik—piše britanski portal RaceFans.

Prošle godine su momčadi vodile debatu o povećanju pozicija koje donose bodove—umjesto današnje dodjele bodova top 10 pozicija, razmišljamo se da 15 ili 20 pozicija budu bodovane. Međutim, timovi nisu bili za to, ali bi za narednu godinu moglo doći do promjene ako u slijedeća 3 mjeseca ovaj prijedlog dobije podršku svih momčadi. Novi sistem bodovanja za 2020. se može odobriti ako prijedlog bude podržan od 70% glasova u F1 Komisiji prije 30. aprila ove godine.

RaceFans spominje i druge potencijalne promjene, kao što je format trkaćeg vikenda—smanjenje vremena slobodnih treninga, kako bi se utrke učinile manje predvidljivim—veća ograničenja korištenja dinamometara i simulacija za razvoj, striktija ograničenja na radne sate tijekom trkaćih vikenda.