Bivši vozač Formule 1, David Coulthard kaže da Mattia Binotto ima ‘snagu karaktera’ da riješi probleme između Sebastiana Vettela i Charlesa Leclerca.


Četverostruki svjetski prvak i ‘novi’ vozač tima iz Maranella od početka sezone imaju određenih problema na stazi. Tome je doprinjelo i konfuzno stanje u samoj ekipi, jer su na nekoliko utrka izdavali pomalo nerazjašnjenje timske odredbe što je samo još više naštetilo vozačima.

Najnovije je ‘sudar’ između Nijemca i Monežanina na VN Brazila. Da bi stvari bile još gore, to se dogodilo na dvije utrke prije kraja sezone, gdje je Charles Leclerc imao najveće šanse da u svojoj prvoj sezoni vozeći za Ferrari završi na trećem mjestu u poretku vozača.

Šef Ferrarija ima veliki izazov da oba vozača dovede u red, kako se ovakve stvari ne bi dešavale sljedeće sezone. Međutim, Coulthard smatra da Binotto ima snagu i karakter za riješavanje problema.

„Mislim da Mattia (Binotto) ima snagu karaktera i dovoljno historije unutar Ferrarija da ih ‘spusti’ dole i kaže: pogledajte momci ovo nije prihvatljivo,“ kaže Coulthard.

„To je suptilno, ali činjenice su činjenice. Ne možete poreći činjenice, ali definitivno je odnos gotov. Mislim da će jedan drugom pružiti ruke, ali vi imate posla s dvije različite osobe sa dvije različite faze njihovog života, bez obzira na njihovu karijeru,“ dodao je.

„U ovom trenutku Charles ne zna šta bi trebao znati sa 21 (godinom). On nema životno iskustvo Seba, tako da će on reći ‘u redu’, neću se ponovo postavljati u taj položaj.“

„ A u slučaju Seba, on zna da mu ponestaje vremena. Ima li dovoljno vremena u svojoj karijeri da bi bio u stanju postati svjetski prvak u Ferrariju?“ – sumnjičav je David Coulthard.