Jenson Button vjeruje da bi Lewis Hamilton mogao porušiti sve rekorde i osvojiti 10 naslova ako ostane u Mercedesu.


Hamilton je na putu ka svom šestom naslovu, prije 2 godine je srušio rekord za broj osvojenih pole positiona, a ima tek 12 pobjeda manje od rekordera Michaela Schumachera. Legendarni Nijemac, koji je tokom svoje karijere osvojio 7 naslova, slavio je 91 put, dok Hamilton trenutno ima 79 pobjeda i svake godine je bliže njegovim rekordima.

U posljednje vrijeme se sve češće spominje Hamiltonov prelazak u Ferrari i njegova želja da svoju karijeru završi u najtrofejnijoj i najslavnijoj F1 momčadi. Hamiltonu je ostalo još 18 mjeseci ugovora sa Mercedesom i nakon toga bi sve moglo biti moguće.

Međutim, prvak iz 2009. godine i Hamiltonov bivši timski kolega iz McLarena Jenson Button vjeruje da bi prelazak u Ferrari označio kraj njegove karijere.

„Lewis bi mogao osvojiti 10 naslova ako ostane u Mercedesu. Ali ako ode u Ferrari, to bi moglo biti to-kraj njegove karijere,“ rekao je Button, koji je sa Hamiltonom vozio u McLarenu od 2010. do 2012. godine.

„Siguran sam da svaki vozač želi voziti za Ferrari, ali nijedan vozač ne bi otišao iz pobjedničke ekipe u ekipu koja nije konkurentna. Nije da nije dovoljno plaćen, o tome se ne mora brinuti.“

Nakon prelaska u Mercedes 2013. godine, Hamilton je sa Srebrnim strijelama zabilježio 57 pobjeda i osvojio je 4 naslova u posljednjih 5 godina.