Ove sezone je Max Verstappen ozbiljan kandidat za osvajanje naslova prvaka,a Ross Brawn primjećuje drugačiji način razmišljanja kod vozača Red Bulla.

Verstappen je jedan od Mercedesovih najvećih izazivača i rivala, još od njegovog debija u Red Bullu. Od njega se uvijek očekivalo da oteža život vozačima njemačke ekipe. Međutim ova sezone je malo drugačija, Max sada ima bolid koji mu omogućava ozbiljniju borbu za naslov prvaka.

“Jasno je da Max Verstappen ovom prvenstvu pristupa na drugačiji način jer napokon ima bolid koji se može boriti za titulu. Njegov način razmišljanja se promijenio i sada je bacio oko na cijelo prvenstvo.”

“To se moralo promijeniti jer kada ste kandidat za titulu, fokus mora biti na konsolidaciji kada niste najbrži i kada se ukažu prilike poput mehaničkog problema za rivala ili sigurnosni automobil, morate biti u poziciji da napadate.”

“Barcelona će potencijalno biti drugačija u pogledu uslova i vrste staze. A Monaco će biti pravi spektakl između njih dvojice, jer će vjerovatno obojica tamo biti jaki. Imali smo tri utrke na tri različite staze i na svakoj se vodila borba između Maxa i Lewisa, što je vrlo dobar znak za napetu borbu za naslov ove godine”, rekao je Brawn.

Barcelona je tradicionalno staza na kojoj je Mercedes jak. Od 2014. godine, Verstappen je jedini pobjednik koji ne vozi Mercedes. Tada je iskoristio sudar na kraju trke između Hamiltona i Rosberga 2016. godine. To je bila njegova prva pobjeda u Formuli 1.