Motorsportski direktor Formule 1, Ross Brawn kaže da momčad iz Milton Keynesa mora brzo ‘uhvatiti’ Mercedes u ‘novoj’ sezoni 2020. godine ako se žele boriti za naslov.

Za Red Bull protekli vikend je bio izuzetno uzbudljiv. Na Hungaroring su stigli sa velikim očekivanjem. Na slobodnim treninzima i u kvalifikacijama je postalo jasno da i dalje imaju ogroman zaostatak za njemačkom momčadi, iako su na kraju uspjeli doći do postolja.

Ross Brawn je opisao Red Bullov vikend sa mnogo uspona i padova, obzirom da su uložili mnogo napora kako bi se u tehničkom aspektu poboljšali – ali jedostavno neke nadogradnje ne funkcionišu.

„Kada se utrkujete da biste nekoga uhvatili, možda ćete pasti. Upravo se to događa sa Red Bullom. Uložili su ogromne napore da se tehnički poboljšaju, ali čini se neke nadogradnje jednostavno ne funkcionišu,“ objašnjava Brawn.

Motorsportski direktor Formule 1 smatra da je moguće naći se u problemima kada se radi u brzom tempu. Iako pohvaljuje ekipu iz Milton Keynesa, smatra da moraju brzo uhvatiti Mercedes.

„Kada radite u tako brzom tempu, možete naići na probleme, a vidjeli smo da su imali problema sa nadogradnjom u Mađarskoj. Oni su iskusna momčad s puno mogućnosti. Srećom da su se oporavili u nedjelju, ali moraju vrlo brzo uhvatiti (Mercedes),“ tvrdi on.

Brawn se zatim dotakao sjajnog rada na bolidu Maxa Verstappena. Nizozemac je završio u barijerama Hungaroringa u zavoju 12. Ostao je bez prednjeg krila i još nekih dijelova koje je trebalo u kratkom vremenskom roku popraviti da bi bio u stanju startati i utrkivati se.

„Svoju ‘dubinu’ i preciznost su pokazali u nedjelju, kada su morali popravljati Maxov bolid – a početak utrke se približavao. Bilo je sjajno za vidjeti. Već sam vidio takve oporavke u prošlosti, ali ne toliko javne – jer je to bilo u garaži. Ali je impresivno postignuće, jer ga ne viđate često,“ pohvalio je Ross Brawn.