McLaren brani „ambiciozni“ dizajn svog bolida, unatoč problemima sa pouzdanošću koji su im poremetili program testiranja. Ali ipak, šef britanske ekipe Eric Boullier priznaje da nisu dobro pripremili bolid. 

Novo partnerstvo sa Renaultom nije počelo onako kako se McLaren nadao, a problemi sa hlađenjem, baterijom, curenjem ulja i turbom su britansku momčad koštali dosta vremena na stazi.

Alonso je posljednjeg dana testiranja imao problema sa turbom, zbog čega se ekipa odlučila na promjenu pogonske jedinice, kako bi Španjolca što prije vratili na stazu. To im je pošlo za rukom, pa je Alonso dan završio sa drugim najbržim vremenom (1:17.784) i 93 odrađena kruga.

Iako nisu ostvarili svoj cilj kada je u pitanju pređena kilometraža na testiranjima, Eric Boullier tvrdi da njegova ekipa nije napravila veliku pogrešku u dizajnu bolida i pored priznanja da su u nekim područjima svoj paket gurali do samih granica.

„Želimo biti konkurentni i ambiciozni smo. Imamo ambiciozan dizajn bolida i možete vidjeti da se bolid razlikuje od ostalih bolida sa Renaultovim motorom. Do sada smo imali sitnih problema, ali mislim da je to zato što nismo dobro pripremili bolid,“ rekao je Boullier.

Kada je upitan da li je McLaren trebao biti nešto konzervativniji, Francuz je odgovorio:“Opet, ako želite biti konkurentniji, morate biti agresivniji i ambiciozni.“

„Da li je previše? Mislim da nije. Moramo se samo osigurati da imamo dovoljno vremena da sve odradimo.“

Boullier je priznao da ne može garantirati da će McLaren do Australije riještiti sve svoje probleme sa pouzdanošću.

„Ne, nisam 100% siguran jer nismo odradili kilometražu koju smo željeli, tako da će biti povećan rizik od kvara. Ipak, imali smo samo male probleme, a svaki je bio različit. Dobar remont bolida do Australije će nam pomoći da riješimo neke probleme.“

McLarenovi problemi sa pouzdanošću su doveli do sugestija da britanska ekipa ipak nije spremna za iskorak kojem se nadala. Ali Boullier kaže da je prerano da bi se njegova ekipa otpisala.

„Sačekajmo i pogledajmo. Bolje je sačekati nekoliko utrka nego suditi na osnovu 3 dana. Prije nego što sam došao u McLaren, dogovoren je prelazak na Hondu. Posljednje 3 godine su bile teške i sada pokušavamo vratiti McLaren tamo gdje treba biti. Kao i sve, to ne možete učiniti za 1 dan i tu postoji nekoliko problema.“

„Nismo izgubili sposobnost dizajniranja brzih bolida i nadam se da ćete to uskoro vidjeti na stazi. Moramo biti ambiciozni i moramo riskirati. Sve to moramo spojiti i raditi zajedno,“ zaključio je Francuz.