Valtteri Bottas kaže da između njega i timskog kolege Lewisa Hamiltona nema velike razlike, iako britanski vozač ima 110 bodova više od Finca.

Hamilton je na prethodnoj utrci u Turskoj osigurao svoj sedmi naslov nakon što je i matematički ostao bez ikakvih šansi da ove godine postane prvak. Razlika između dva Mercedesova vozača je 110 bodova, a do kraja sezone je ostalo još maksimalno 78 bodova za osvojiti.

“Za mene je činjenica da je naslov izgubljen. Ali ima puno pozitivnih stvari. Uspio sam se poboljšati u brojnim područjima—nedovoljno da bih osvojio naslov, ali nastavit ću pritiskati.”

“U nekim utrkama nisam imao ni sreće i izgubio sam bodove. Ali bilo je utrka u kojima je Lewis bio bolji od mene i to je na kraju napravilo razliku,” rekao je Bottas.

Unatoč velike bodovne prednosti u korist Hamiltona, Bottas smatra da nema velike razlike između njih dvojice.

“Nekad se sve svodilo na sitnice, nebitno da li se radilo o kvalifikacijama ili utrci u smislu za koju sam se ja strategiju odlučio, ili za koju se strategiju on odlučio.”

“U ovom sportu bodovna razlika može izgledati prilično veliko, ali na kraju se sve svodi na sitnice. Nisam uspjevao biti konstantan na top razini kao Lewis ove godine i to je napravilo razliku. To nije puno, ali je dovoljno da se osvoji naslov.”

“Na tome ću poraditi za budućnost. Svake godine sam sve bolji, tako da mi to daje nadu i motivaciju. Nastavit ću pritiskati i pokušati biti bolji u budućnosti—pogotovo slijedeće godine.”

Ako uspije završiti ispred Verstappena u poretku vozača, Bottas će izjednačiti svoj prošlogodišnji rezultat.

“Što se mene tiče, sezona nije gotova. Imamo još 3 utrke. Možemo uraditi još puno toga i završiti godinu na pozitivan način,” dodao je Bottas.