Šef Ferrarija Mattia Binotto kaže da je Sebastian Vettel jako važan u izgradnji tima i da Nijemac ima punu podršku talijanske momčadi.


Vettel je prošle godine prosuo veliki broj bodova svojim greškama u borbi za naslov i bio je pod velikim udarom kritika. Nedavno su se pojavile špekulacije kako će četverostruki prvak Formule 1 krajem ove godine napustiti Ferrari i da bi se mogao vratiti u Red Bull—ili u potpunosti otići iz F1.

Međutim, šef Ferrarija Mattia Binotto kaže da mu je Vettel jako važan i da mu talijanska momčad vjeruje.

„Definitivno mu nije lako,“ rekao je Binotto. „Ali on razumije svoju ulogu u izgradnji tima. Jako mi je važan. Zna da niko ne pobjeđuje sam, to radite zajedno. Budućnost je uvijek važnija od prošlosti, tako da je jako važno da osjeti da mu vjerujemo,“ dodaje on.

Binotto poziva na strpljenje i priznaje da SF90 još uvijek nije na Mercedesovoj razini. Ferrari je u sezonu ušao kao favorit poslije odličnih predstava na predsezonskim testiranjima, ali je SF90 pokazao da posjeduje jednu veliku manu—performanse u sporim zavojima, gdje gube veliki dio vremena u odnosu na Mercedes. Na pravcima su dominantni, dok su u brzim i srednje brzim zavojima blizu ili na identičnoj razini kao Mercedes.

Ferrari u 9 utrka ove sezone nije ostvario niti jednu pobjedu, ali su mogli imati 2 ili 3 trijumfa da su se stvari posložile drugačije.

„Ferrari još uvijek nije pobijedio, to je istina,“ rekao je Binotto za Auto Bild. „Ali smo isto tako propustili neke prilike. Gledajući brojeve, Mercedes je trenutno bolji, ali je zaostatak zapravo manji.“

Binotto pojašnjava da Ferrari nije na Mercedesovoj razini zbog problema koje su imali u drugom dijelu prošle sezone kada sve nadogradnje koje su uveli nakon VN Singapura nisu funkcionirale, te su se morali vratiti na 2 mjeseca star aerodinamički paket i rješavati probleme korelacije između staze i zračnog tunela.

„Još uvijek se moramo oporaviti od toga. Ali mi smo mlad tim u razvoju. Tek kada skupite potrebno iskustvo možete se natjecati na samom vrhu. Ali jedna stvar je sigurna: imamo prave ljude na pravim pozicijama,“ dodaje Binotto.