Šef Ferrarija, Mattia Binotto kaže da njegova momčad mora u velikoj mjeri poboljšati ulaske u boksove kad njihovi vozači stignu na promjenu guma.


Među brojnim negativnim aspektima koji su obilježili Ferrarijevu sezonu 2019., nalaze se i pitanja ulaska na pit stop. Iako je SF90 imao velikih problema sa downforceom tijekom prošle godine, dolazak njihovih bolida na promjenu guma je bila ‘prava’ noćna mora.

Dok bi Charles Leclerc ili Sebastian Vettel ostvarili ‘neku’ vremensku prednost nad konkurentima u borbi za pozicije, to isto bi se promijenilo prilikom pozivanja na odlazak u boks. Nakon toga, bi se situacija u poretku promijenila – a oba vozača su tada morala pritisnuti papučicu gasa kako bi pokušali nadoknaditi izgubljeno.

Međutim, obzirom da su imali izuetno velikih problema sa zagrijavanjem guma kako bi ih doveli u radnu temperaturu, iste bi se nakon par krugova već počeli trošiti. Takvo stanje ih je dovodilo da obično ne uspiju u namjeri da povrate pozicije ili budu u još boljem položaju.

U intervjuu za njemački Auto Motor und Sport, šef tima iz Maranella je priznao da Scuderia mora naučiti iz pogrešaka koje napravili na tom području u 2019. godini, kako bi se iste stvari ne bi ponavljale u novoj sezoni.

„Naši ulasci u boksove nisu bili dovoljno dobri,“ kaže Binotto. „Nekoliko puta smo premašili šest sekundi, što nije prihvatljivo za momčad poput Ferrarija. Ako želite pobijediti, morate biti savršeni u svim područjima. To nije pitanje vještine, već obuke, analize, alata i procedure. Moramo se drastično poboljšati za 2020. godinu.“

Kad je u pitanju odlazak u pit lane, ekipa Ferrarija se našla na trećem mjestu u 2019. godini. Najbolji i najbrži tim je bio Red Bull, koji ujedno drži rekord od 1.88s postavljen na VN Njemačke.