Šef Aston Martina, Otmar Szafnauer vjeruje da njegova rebrandirana momčad može ciljati na više postolja i pobjeda u sezoni 2021. godine.

Nakon što su završili na četvrtom mjestu u poretku konstruktora za sezonu 2020. godine i pri tome dodali jednu pobjedu na VN Sakhira, Racing Point je dovršio svoju transformaciju u Aston Martin uoči nadolazeće sezone.

Potpisavši četverostrukog svjetskog prvaka Sebastiana Vettela, koji će zajedno sa Lanceom Strollom predvoditi ovu momčad, Szafnauer postavlja visoke ciljeve za tim čije je sjedište u Silverstoneu, a koji su već duži period izgradili reputaciju osvajanja pozicija iznad svojih mogućnosti.

„S novim imenom, predanim dioničarima, svježim ulaganjima i iskusnim timom, vjerujemo da imamo sve sastojke na mjestu da budemo konkurentni za osvajanje još više postolja i pobjeda,“ kaže Szafnauer.

„Početak je novog putovanja i osjećam dodatnu energiju u ekipi. U kombinaciji s nekim od najkreativnijih umova u poslu, pravim mentalitetom trkača i duhom sposobnim koji nas je jako dobro služio kroz godine, imamo sve razloge da budemo uzbuđeni zbog budućnosti.“

Szafnauer je priznao da se upravljanje prijelaznim razdobljem od Racing Pointa do Aston Martina, zajedno s izazovnom sezonom 2020. godine – pokazalo velikim zadatkom.

„Lako je zaboraviti da smo postavli temelje za potpuno novu eru uz vrlo izazovnu globalnu postavku, sve vrijeme balansirajući te zadatke s našom najuspješnijom F1 sezonom do sada – uključujući pobjedu i više osvojenih postolja koje su dovele do četvrtog mjesta u prvenstvu konstruktora.“

„Svi koji su uključeni, trebali bi biti izuzetno ponosni na to ostvarenje i mislim da to pokazuje da iako je ovo novo ime i identitet tima, zadržali smo snažnu okosnicu koja nas je vodila kroz teška vremena do mjesta na kojem smo danas.“