Šef Ferrarija, Maurizio Arrivabene je uvjeren da Sebastian Vettel će ubrzo donijeti naslov timu iz Maranella, stajući u odbranu svog vozača zbog njegovog načina vožnje.

Kritike na račun četverostrukog prvaka su se pojačale nakon VN Rusije, gdje se smatralo da je Nijemac bio preambiciozan prilikom pokušaja da prestigne Maxa Verstappena, nakon čega je došlo do incidenta u kojem je izvukao deblji kraj.

Međutim, Mika Hakkinen je u svojoj kolumni izjavio da Vettel je napravio jedinu moguću stvar koja mu je preostala, a to je napad na Nizozemca. Pored toga, dodao je da bi i on isto napravio.

Arrivabene smatra da Vettel ima mnogo sličnosti sa legendarnim Michaelom Schumacherom, zbog talenta i odlučnosti.

„Sebastian je po talentu i odlučnošću jako sličan Michaelu Schumacheru,“ kaže šef Ferrarija.

„Kad ga čujem na radiu, to je kao da razgovaram s Michaelom.“

 

Sebastian Vettel je svoju prvu sezonu za Ferrari odvozio 2015. godine. Mnogi su mišljenja da je upravo on pomogao  Scuderiji, da dostignu Mercedes i vrate naslov u Maranello. Arrivabene je siguran da će Vettel osvojiti naslov sa crvenim bolidom.

„Od malih nogu dolazio je u Maranello sa svojim ocem i siguran sam da će prije ili kasnije vratiti ovdje naslov,“ insistira Arrivabene.

61-godišnjak dodaje da se Ferrari nalazi pod konstantnim pritiskom od strane medija, ali da to ima i pozitivan utjecaj kako bi se vratili pobjedama.

„Ne moramo govoriti o pritisku, jer je Ferrari uvijek u centru svega.“

„Stoga, moramo se zahvaliti medijima i javnosti što nas pritišću da se vratimo pobjedama.“

„Ove godine, misija je postala nemoguća, ali veoma jasno kažemo da još nismo poraženi u Austinu,“ zaključio je Maurizio Arrivabene.