Mario Andretti je rekao da bi Fernando Alonso bio “strašna” akvizicija za Andretti Global ako tim uspije osigurati ulazak u Formulu 1, a Colton Herta bi imao “99%” šanse da bude u timu.

Andretti Global je nedavno otvorio svoje novo globalno sjedište u Indiani, u kojem bi se trebale smjestiti sve njegove motosportske operacije – uključujući mogući tim Formule 1.

Michael Andretti, sin svjetskog prvaka iz 1978., lobirao je u Formuli 1 oko dodavanja još jedne momčadi na grid, iako je naišao na protivljenje nekoliko postojećih momčadi – koje ne žele dopustiti dodatnom konstruktoru da se takmiči u sportu.

Također, ranije je govorio o kupnji Haasa, Saubera i AlphaTaurija u potrazi za postavljanjem još jedne američke momčadi na grid u budućnosti, te se nada o “lijepom božićnom poklonu” da vidi potvrdu ulaska Andretti Globala u F1.

Budući da se tema obiteljskog tima ponovno vratila u vijesti, legendu motosporta su upitali koga bi volio da vozi za njih, ako mu se pruži prilika.

Alonsovo ime se spominjalo, iako višegodišnji ugovor dvostrukog svjetskog prvaka sa Aston Martinom tek treba započeti, ali Andrettijev je cilj da dovede Amerikanca na stazu Formule 1 – Colton Herta – koji je propustio AlphaTaurijevo mjesto za 2023. nakon što nije ispunio uvjete za FIA-inu super licencu.

Vrlo je moguće, naravno,” rekao je Andretti na pitanje je li Alonso jedan od vozača koji se razmatra za tim.

“Njegovo iskustvo je nemjerljivo i to bi za nas bila velika stvar, pa ćemo to pogledati. Mislim da se želi nastaviti utrkivati ​​i da je još uvijek u najboljim godinama.”

“Jedan od vozača koji bi 99% bio u timu je Colton Herta, ali bi mu neko trebao sa više iskustva da je uz njega.”

“Ovo bi tim učinilo puno kompletnijim i to je ono o čemu se sada raspravlja kao dio plana.”

Glavni cilj je imati vrlo iskusnog vozača uz novog talenta i da imamo barem jednog američkog vozača u timu,” zaključio je Andretti.