Fernando Alonso kaže da očekuje da će biti konkurentan ovog vikenda u Silverstoneu. Španjolac će promjenu formata shvatiti kao priliku da osvoji bodove uživajući u jednoj od svojih omiljenih staza tekuće sezone.

Dvostruki svjetski prvak dolazi u Silverstone pun samopouzdanja nakon dobrog osjećaja koji mu je bolid pružio na posljednjim utrkama. Španjolac očekuje tijesan vikend poput Austrije, a uvjeren je da će biti konkurentan.

„Osjetio sam da je bolid dobro funkcionirao sva tri dana, tako da bismo trebali nastaviti sa ovim trendom na Silverstoneu. Bit će to drugačija utrka na Silverstoneu, a pretpostavljam da će razlike na gridu biti podjednako tijesne kao u Austriji zbog prirode kruga,“ pojašnjava Alonso.

„Bolid je dobro radio na Velikoj nagradi Francuske i na dvije utrke u Austriji, tako da sam uvjeren da možemo biti konkurentni ovog vikenda,“ dodao je Španjolac.

Silverstone je jedna od onih staza za koju ga vežu sjajne uspomene – Alonso je sa Renaultom pobijedio 2006. godine. Španjolac ističe koliko uživa u drugom sektoru i predviđa da će jedan od ključeva vikenda biti upravljanje gumama.

„To je fantastična staza i vozačima uvijek daje priliku za spektakularne utrke. Tu sam imao nezaboravne rezultate, moja pobjeda 2006. s Renaultom jedno je od najljepših sjećanja,“ nastavio je.

„Postoji dobra kombinacija srednje brzih i brzih zavoja. Naravno, vrijeme se može razlikovati, pa bi to trebao biti zanimljiv vikend. Lijepo je otići na drugi domaću utrku jer je tako blizu Enstonea. Posjetit ću tvornicu prije utrke.“

„Uživam na većini staza, ali ako bih morao istaknuti jedan dio, to bi bio srednji sektor velike brzine, od Copsea do Maggottsa i Becketta. Prolazak kroz ovaj sektor tako velikom brzinom s visokim nivoima prianjanja bolida Formule 1 uzbudljivo je kao vozač,“ kaže Alonso.

„Staza je prilično teška za gume zbog brzih zavoja, tako da će to biti nešto s čime ćemo se morati snalaziti tijekom vikenda. Također će biti sjajno vidjeti navijače na tribinama, jer postoji vrlo posebna atmosfera,“ zaključio je dvostruki prvak.