Fernando Alonso će startati sa treće pozicije na Velikoj nagradi Belgije, a dvostruki prvak to vidi kao sjajnu priliku da napadne dvojicu vozača ispred sebe.

Ovo je historijska Velika nagrada za Španjolce, budući da će Carlos Sainz startati sa pole positiona, a dva vozača koja su iza vozača Ferrarija su Sergio Perez i Fernando Alonso.

U takvom rasporedu, Alonso će pokušati napasti od samog starta kako bi pokušao da se nađe na liderskoj poziciji, kao što je to pokušao u Kanadi – gdje se našao na drugoj poziciji nakon starta.

„Zadovoljan sam našim performansama, to je pozitivan rezultat za tim sa oba bolida unutar prvih šest pozicija. Dali smo jedan drugome zavjetrinu tijekom sesije i to je funkcioniralo vrlo dobro,“ pojasnio je Alonso.

„Bit će uzbudljivo sutra, kao u Kanadi, biti u ‘top 3’ još je jedna prilika za napad na startu. Sutra želim čistu utrku kako bih iskoristio ovu poziciju,“ dodao je.

S druge strane, dvostruki prvak zna da neki „brzi bolidi“ startaju iza njega, tako da cilja biti „među prvih pet ili šest pozicija“ na kraju utrke.

Iako su to bile vrlo pozitivne kvalifikacije za Alpine, kazna za Estebana Ocona znači imati jedan od dva bolida na zadnjim pozicijama. Alan Permane, sportski direktor momčadi, nada se dvostrukim bodovima.

„Vrlo smo zadovoljni današnjim performansama u kvalifikacijama. Ono što me najviše veseli je timski rad svih danas, uključujući oba vozača, koji su odradili odličan posao u izvršenju našeg plana,“ rekao je Permane.

„Fokusirat ćemo se na našu utrku i biti na oprezu da pobijedimo one s kojima se stvarno natječemo. Učinit ćemo sve što možemo da maksimiziramo naše bodove u sutrašnjoj utrci. To je naš cilj i mislim da je moguće osvojiti bodove sa oba bolida,“ zaključio je Permane.