Šef Renaulta Cyril Abiteboul brani odluku FIA-e da dozvoli Fernandu Alonsu da testira za francusku ekipu u Abu Dhabiju na ‘testu mladih vozača’, a protivljenje i kritike od strane Racing Pointa je nazvao smiješnima.

FIA je kao mjeru uštede ranije ove godine namijenila da poslijesezonski testi u Abu Dhabiju bude otvoren samo za mlade vozače, tj. vozače koji nemaju više od 2 utrke u Formuli 1. Svaki vozač mora imati najmanje međunarodnu A licencu, a svaka dodatna odobrenja za učešće na testu će dolaziti od same FIA-e.

Renault je snažno lobirao da se Alonsu dozvoli da učestvuje na ovom testu, na šta je FIA pristala. Test je otvoren za vozače koji ove sezone nisu vozili u Formuli 1, pa će tako za Alfu Romeo testirati Kubica, a Buemi za Red Bull.

FIA-ina odluka je naišla na snažno protivljenje Renaultovih rivala, u prvom redu Racing Pointa, McLarena i Ferrarija koji će slijedeće godine imati nove vozače. Ricciardo iz Renaulta ide u McLaren, Vettel iz Ferrarija u Racing Point/Aston Martin, dok u Ferrari iz McLarena dolazi Sainz.

McLaren i Racing Point su odlučili propustiti ovaj test, jer u fazi planiranja ovog testa nisu imali mlade vozače koje bi mogli staviti u bolid, dok Ferrari sada lobira da se Sainzu dopusti da testira za njih u Abu Dhabiju.

Racing Point je ljut na Renault, a njihov šef Otmar Szafnauer je na diplomatski način kritikovao francusku ekipu i FIA-inu odluku:

„Moram razumjeti pravila. Iznenadio sam se kada je Fernandu dopušteno da testira, tako da moramo razgovarati sa FIA-om. Pravila su prilično jasna-ovo je test za mlade vozače, a dvostruki prvak u svojim četrdesetima nije mladi vozač.“

Kada su šefa Renaulta Cyrila Abiteboula upitali šta misli o Szafnauerovim komentarima, Abiteboul je rekao da Racing Point to treba raspraviti sa FIA-om.

„Bit će mladi vozači i oni kojima FIA dadne svoje dopuštenje. FIA ima apsolutno pravo na to. Bilo bi smiješno kada bi Otmar tužio FIA-u jer znamo da oni imaju ilegalan bolid.“

„Prihvatili smo to kako bi se taj slučaj zatvorio. Ali ako sada budu išli protiv FIA-e, mislim da bi to bilo ironično.“

Abiteboul priznaje da su tražili FIA-ino dopuštenje da Alonso testira kako bi se on vratio u formu nakon dvije godine izbivanja iz Formule 1. Testiranja su za narednu sezonu ograničena na samo 3 dana (dan i pol po vozaču) i Renault je ponajviše zbog toga htio da Alonso testira u Abu Dhabiju.

„Ionako postoje ograničenja u onome što možemo raditi. Iskreno, ovo je sve dio Fernandovog povratka u formu, da malo protegne noge. Bio je nevjerovatan u dvije godine starom  bolidu, četiri dana ga je testirao. Odradit će još jedan dan testiranja, to je jako važno za narednu godinu jer imamo samo 3 dana zestiranja.“

„Znamo da je svima isto, ali to je razlog zašto smo tražili od FIA-e ovo dopuštenje. FIA je dala svoje dopuštenje, ali ovdje se radi o Fernandu, ne o razvoju bolida.“

Abiteboul ističe da je FIA-ina odluka potaknuta činjenicom da francuski proizvođač podržava razvoj mladih vozača.

„Mislim da nas se ne može kriviti da ne radimo puno za naše mlade vozače. Proizvođači nisu ni upola uložili u razvoj mladih vozača kao što smo mi uložili. Financijski podržavamo svoju akademiju, imamo Formulu Renault Eurocup, šampionat u koji ulažemo već 50 godina. Više od pola današnjih vozača u F1 dolazi iz Formule Renault Eurocup, tako da nas se opet ne može kriviti da ne ulažemo u mlade vozače.“

„Ali, da, ovaj put razmišljamo o narednoj sezoni, jer moramo krenuti dalje. Imali smo sjajan odnos sa Danielom, ali želimo stvoriti novi odnos sa Fernandom, Pitali smo FIA-u za dopuštenje, imaju pravo da ga daju i dali su ga. Ljudi se jednostavno moraju nositi s tim,“ dodaje Abiteboul.