Williamsu novi sistem hlađenja, kojeg su kopirali od Mercedesa, uzrokuje velike glavobolje. Kako bi spriječili akumuliranje topline, stražnji dio bolida mora ostati otvoren. Sve to šteti aerodinamici.

Od prve utrke se Williams nalazi na samom začelju poretka. Najnižu tačku su dosegli na VN Bahreina, kada su dva Williamsa zauzela dva posljednja mjesta. U Šangaju je momčad iz Grovea bila nešto bolja. Lance Stroll i Sergey Sirotkin su zauzeli 14. i 15. poziciju. Završili su ispred jednom McLarena, jednog Haasa, oba Toro Rossa i oba Saubera i nekih 16 sekundi iza posljednjeg mjesta koje donosi bodove.

Ipak, Williams nije ostvario svoja očekivanja. Od željene borbe za četvrto mjesto su udaljeni preko jedne sekunde. Njihovi vozači još uvijek traže balans i prijanjanje. Britanska momčad je bolje izgledala na testiranjima jer su tada vladali hladniji uvjeti nego u prve 3 utrke. Williams ima velikih problema sa hlađenjem zbog čega im je gotovo cijeli stražnji kraj bolida otvoren.

S stražnje strane se može vidjeti skoro cijeli motor. To uveliko šteti aerodinamici. Na testiranjima je FW41 bio mnogo više zatvoren u stražnjem dijelu, jer je u Barceloni bilo ledeno. U Bahrein je Williams došao i sa dodatnim rupicama za hlađenje. U Šangaju se otvor s stražnje strane ponovo smanjio i vjerovatno je to uzrok nešto boljih performansi nego u Sakhiru.

Najveći problem je komplicirani sistem hlađenja kojeg je novi tehnički direktor Williamsa Paddy Lowe želio kopirati od svoje bivše momčadi, Mercedesa.

Kombinacija izmenjivača topline u šasiji i mješavina rashladnika za ulje i vodu je kompaktnija i lakša od klasičnog dizajna kojeg su koristili Mercedesovi klijenti Force India i Williams, ali njihov koncept hlađenja je kopliciran. Najveći problem je uravnoteženje temperature za pojedine komponente koje zahtjevaju hlađenje. Jedna komponenta treba više, a druga manje rashlađivanje

Očito je Williams napravio pogrešku prilikom kopiranja Mercedesovog koncepta hlađenja, zbog čega ispod šasije dolazi do pregrijavanja. Iz tog razloga ona mora ostati otvorena u stražnjem dijelu, što umanjuje razine downforcea koje bolid generira, pogotovo u stražnjem dijelu. Paddy Lowe je pojasnio da se taj problem mora riješiti u nekoliko koraka.

Kako navodi njemački AMuS, jedan od inžinjera Williamsa im je otkrio da ih taj problem košta 8 desetinki po krugu.

„Kada bismo riješili problem sa hlađenjem, u jednom potezu bismo dobili osam desetinki.“