Sebastian Vettel kaže da on i njegov timski kolega Charles Leclerc moraju raditi kao tim na startu i zadržati vodeće dvije pozicije u utrci, nakon što su u kvalifikacijama osvojili prvi startni red.


Leclerc je u kvalifikacijama porazio svog timskog kolegu Vettela i osvojio je pole positon za VN Bahreina sa 3 desetinke bržim vremenom od četverostrukog svjetskog prvaka. To znači da će Ferrari po prvi put od VN Italije prošle godine startati sa prve dvije pozicije.

Međutim, Vettel je rekao da on i Leclerc moraju raditi kao tim na startu, kako bi izbjegli neke situacije iz prošlosti—primjerice upravo sa starta VN Italije 2018., kada su se Raikkonen i Vettel borili, što je omogućilo Hamiltonu da napadne Vettela, a kasnije i Raikkonena. Tada je Ferrari propustio 1-2 iz kvalifikacija pretvoriti u pobjedu.

„Sutra nas čeka jako, jako teška utrka. Moramo raditi kao tim i pobrinuti se da ostanemo prvi i drugi,“ rekao je Vettel. „Vidjet ćemo kako će ići. Prilično je jasno. Charles starta ispred. Ima prednost pole positiona.“

Leclerc dodaje:“Uradit ću sve da zadržim svoje prvo mjesto, ali mi smo tim i moramo raditi zajedno.“

Šef Ferrarija Binotto je pojasnio kako će momčad iz Maranella upravljati svojim vozačima, a istakao je da ne želi da njegov dvojac nepotrebno riskira.

Nakon što su bili 7 desetinki iza Mercedesa u kvalifikacijama za VN Australije, Ferrari je bio 3 desetinke ispred Srebrnih strijela u Bahreinu, a Vettel je pohvalio svoju momčad za naporan rad.

„Obojica smo puno zadovoljniji bolidom ovog vikenda. Zasluge idu timu jer je ovo timski rad—obojica smo sretniji sa bolidom nego u Melbourneu, a tim je radio jako naporno da shvati zašto. Dobili smo neke odgovore, a danas smo dokazali da smo sposobni boriti se za pole osvajanjem prvog reda za Ferrari. Ovo je potvrda njihovog sjajnog rada.“