Max Verstappen je rekao da je VN Australije bila „jako dosadna“ i da bi vjerovatno „isključio televizor“ da ju je gledao kao navijač kod kuće.

Na ovogodišnjoj VN Australije je bilo samo pet preticanja na stazi, kad isključimo prvi krug. Nedostajalo je i bliskih borbi točak uz točak, jer vozači jednostavno nisu mogli prići jedan drugom zbog turbulentnog zraka. Pravi primjer je bio duel između Hamiltona i Vettela. Britanac je jurio Nijemca, ali mu nije mogao prići bliže od 6 desetinki. 5 utrka do kraja je i odustao od napada zbog pregrijavanja pogonske jedinice.

Verstappen, koji je na startu utrke bio zaglavljen iza dva Haasa, a kasnije iza Fernanda Alonsa, rekao je da je utrka bila „bezvrijedna“ i kaže da su bolidi krivi što je utrka bila dosadna, a ne staza.

„Potpuno bezvrijedna, jako dosadna,“ rekao je Verstappen za Autosport dodavši da bi „isključio televizor“ da je gledao utrku kod kuće kao navijač.

„Učinite sve što možete da pokušate nešto i cijelo vrijeme sam bio u DRS-u, ali ništa ne možete uraditi. Haas je bio sekundu sporiji od Ferrarija i imali su sreće što su se našli ispred nas. Ne možete preticati. Pogledajte Hamiltona i Vettela, ista priča je  i sa Alonsom. Bili su dosta sporiji, ali ih ne možete proći. Možete pokušati, ali to ne čini nikakvu razliku.“

„Iako ste sekudnu i pol brži, nije moguće preticati.“

FIA je uoči utrke uvela treću DRS zonu, ali ona nije imala nikakav uticaj. Nizozemac za manjak preticanja krivi trenutne bolide.

„Više je do bolida, jer prije nije bilo problema sa preticanjem,“ zaključio je Verstappen.