Max Verstappen se nada da će Red Bull biti bliže Ferrariju i Mercedesu na VN Kine nakon teške VN Bahreina na kojoj su bili daleko od vodećeg dvojca.


Nakon to su završili na postolju (3. mjesto) u Australiji, Red Bull je u pustinji bio daleko od vodećeg dvojca jer su se mučili sa dovođenjem guma u optimalni radni raspon,a pronašli su i problem sa aerodinamikom na RB15, kojeg očekuju rješiti do Španije.

Verstappen je u kvalifikacijama u Bahreinu bio peti, skoro sekundu iza Leclerca koji je osvojio pole, a bio je samo 0,005s ispred Magnussena u Haasu. Četvrto mjesto je bio maksimum u utrci, a Verstappen je ostao u Bahreinu kako bi vozio prvog dana testiranja na stazi Sakhir.

„Osvojili smo dobar broj bodova i izvukli smo maksimum u Bahreinu, ali imamo još puno toga za naučiti o bolidu,“ rekao je Verstappen. „Radimo naporno u tvornici i nadam se da možemo smanjiti zaostatak (za Ferrarijem i Mercedesom) u Kini.“

Nizozemac se nada uzbudljivoj utrci u Kini, gdje je prošle godine imao priliku pobijediti, ali je svoju priliku uprskao tako što se sudario sa Sebastianom Vettelom kada ga je pokušao preteći. Da je imao više strpljenja, mogao je slaviti, ali umjesto njega je prvi u cilj ušao Daniel Ricciardo, koji je ostvario Red Bullovu prvu pobjedu u 2018. u Shanghaiju.

„VN Kine je uvijek dobra za utrkivanje jer vam staza nudi puno prilika za preticanje, tako da se nadam uzbudljivoj utrci tamo,“ dodaje Verstappen.