Carlos Sainz pomno prati dešavanja u svojoj budućoj ekipi i kaže da ga jako ohrabruje Ferrarijev napredak.

Ferrari je u Turskoj ostvario svoj najbolji rezultat sezone zahvaljujući Vettelovom i Leclercovom 3. i 4. mjestu. Osim toga su nakon lošeg početka sezone uveli seriju nadogradnji u posljednjim utrkama koje su drastično poboljšale performanse bolida.

Sainz kaže da je ‘jako ohrabren’ napretkom svoje buduće ekipe.

“Posljednji mjeseci su bili jako dobri za njih. Mislim da su pokazali da su shvatili probleme koje su imali na početku godine. Oni pogotovo nisu bili sretni zbog toga i mislim da su pokazali karakteri time što su napravili preokret u teškoj sezoni.”

“To me jako ohrabruje i jedva čekam da saznam šta su promijenili i zašto. Ali imam odraditi još nekoliko utrka sa McLarenom, tako da me ovdje čeka još posla,” rekao je Sainz.

Timovi će na raspolaganju imati samo 3 dana testiranja prije početka slijedeće sezone, što znači da će svaki vozač imati oko dan i pol u bolidu. Sainz kaže da je otvoren za opciju testiranja Ferrarijevog bolida iz 2018. kako bi se bolje spremio za sezonu.

“Kada odem iz McLarena postajem vozač Ferrarija. Bit će tu puno razmišljanja iza kulisa kako bih na prvi test i na prvu utrku došao što spremniji. To (testiranje Ferrarija iz 2018.) je opcija, ali trenutno sam predan McLarenu i ne želim da me budućnost i šta će se dešavati u januaru, februaru i martu previše ometa.”

“Mogu vam reći da dan i pol u ovim kompleksnim bolidima nije dovoljno vremena da se spremite za sezonu. Ne poznajete trikove bolida, volan, čak iako provedete puno vremena u simulatoru. Trebate upoznati ekipu—dan i pol je premalo. Ali tako je kako je. Morat ćemo se adaptirati i pronaći način da se što bolje spremimo unutar dan i pol vremena,” dodao je Sainz.