Daniel Ricciardo naglašava da njegova budućnost u Renaultu ne ovisi samo o ‘golim’ figurama, već da smijer francuske momčadi mora biti jasno uočljiv.


Mnogim vozačima ističu ugovori krajem 2020. godine, među njima se nalazi i Ricciardo. Australac je iz Red Bulla prešao u Renault za sezonu 2019., te je potpisao dvogodišnji ugovor. Za sezonu 2021., Ricciardo bi bio jedan od najboljih vozača trenutnog grida, tako da će ponovo biti dostupan top timovima.

Nešto ranije, 30-godišnjak je bio povezan sa Ferrarijem. Međutim, tamo bi trebao imati realne šanse samo ako Sebastian Vettel odluči napustiti Scuderiju. Drugo sjedalo u timu iz Maranella je zaključano od strane Charlesa Leclerca do kraja 2024. Opet, prema šefu Ferrarija – Vettel ima prednost.

Ali ako Ferrari pokuca na vrata Ricciarda, Renault bi imao težak zadatak da zadrži Australca. Nakon svega, francuski proizvođač se u 2019. nije uspio približiti top timovima.

„Ne radi se samo o pozicijama,“ naglašava Ricciardo na pitanje o svojoj budućnosti. „Naravno da bih volio da se popnem na postolje. Ali nije kao da samo nestajem ako nisam u u top pet. Morate gledati na moral i duh u momčadi. Radi se o tome koliko su (Renault) spremni da podstiču inovacije i pritisnu sami sebe – a isto tako koliko je hrabra ekipa da nije za podsmijavanje. Trenutno vidim dobre znakove.“

Ali također je jasno da Ricciardo, koji na ljeto će proslaviti 31. rođendan, neće imati vremena za toliko čekanja da ostvari svoj san o osvajanju naslova u Formuli 1. Slijedeći ugovor mu možda još nije posljednji, ali je možda posljednja prilika da se nađe u top timu. Priznaje da mu nedostaje postolje, a pored toga što kaže da je dojam o bolidu dobar – ipak postavlja pitanje koliko je dobar.

„Nedostaje mi. Prvi dojmovi o bolidu je bio dobar. Mislim da će definitivno biti bolji (nego 2019),“ uvjeren je. „Ali pitanje je,  koliko je bolji? Vidjet ćemo to na prvim utrkama,“ kaže Ricciardo, koji je sezonu 2019. završio bez postolja. Ne može se isključiti da bi se isti scenario mogao ponoviti i u 2020. godini.