Mercedes vjeruje da je uspjeh za naslov „u našim rukama“ nakon povratka iz Meksika gdje je Lewis Hamilton imao 19 bodova manje od Maxa Verstappena.

Sedmerostruki svjetski prvak je od tada pobijedio u dvije utrke, smanjivši prednost Maxa Verstappena na osam bodova uz ​​dvije preostale utrke koje su ostale do kraja tekuće sezone.

Vozač Mercedesa je nakon prvog trkačkog dana na Velikoj nagradi Saudijske Arabije završio na liderskoj poziciji, a šef njemačke momčadi je ohrabren napretkom kojeg su ostvarili.

„Nikad ne odustajemo, ali nakon Meksika izgledi su bili sumorni sa gledišta puke vjerovatnoće,“ rekao je Wolff. „Ovdje je puno bolje, imamo to u našim rukama i to je super uzbudljivo. Zabava također, očito sa svim pritiscima koji dolaze sa tim.“

Međutim, šef Mercedesa zna da za osvajanje naslova treba pobijediti u obje utrke do kraja tekuće sezone.

„Ja sam osoba koja se bavi financijama i stoga je vjerovatnost uvijek osnova kako radim, a vjerovatnost je da su izgledi protiv nas. Vrlo je jednostavno, moramo pobijediti u obje utrke. Ovo je pojednostavljeni sažetak,“ dodao je.

„Zaostajemo osam bodova, a jednostavno trebamo donijeti svaki vikend, kao što smo to učinili u Brazilu i Kataru, našu A-igru,“ pojašnjava on.

„Samo ako to učinimo, imamo priliku osvojiti prvenstvo. Dakle, uvijek ima jako mnogo za igru, ali iz čistog papirnatog oblika, izgledi su protiv nas.“

Iako je Mercedes bio konkurentniji na posljednjim utrkama, Wolff vidi mnogo rizika u preostalim utrkama jer se pobjeda u utrci ne svodi samo na najbrži bolid i najbržeg vozača, već i pouzdanost igra veliki utjecaj.

„Ukratko, nismo zamišljali da ćemo uopće igrati za prvenstvo u toj fazi sezone. Imali smo dva fantastična trkačka vikenda, a jednostavno trebamo imati više kako bismo se izborili za ovo prvenstvo.“

Wolff je oprezan po pitanju Hamiltonovog tempu nakon prvog dana trkačkog vikenda na Velikoj nagradi Saudijske Arabije.

„Vrlo je teško reći u toj fazi jer petak često može biti prilično pogrešan. Ne znate koje načine motora drugi koriste, a uvijek smo od petka do subote viđali velike korake naših konkurenata i nas samih.“

„Stoga da ne bih želio ni skakati kako je dobro prošlo, niti biti previše zabrinut. Radi se o tome da se provučemo kroz posao i sutra dođemo do bolida koji je onoliko dobar koliko može biti,“ zaključio je Wolff.