Vozač Mercedesa Lewis Hamilton kaže da je prednost Mercedesa nad Ferrarijem od 7 desetinki bila „pravi šok“.


Hamilton je porazio Bottasa u borbi za pole za nešto više od jedne desetinke, dok je Vettel u Ferrariju zaostajao čak 7 desetinki.

Mislilo se kako Ferrari ima prednost nad Mercedesom uoči Australije, a Hamilton je nakon kvalifikacija rekao da su u njemačkoj momčadi „stvarno vjerovali“ da zaostaju za Ferrarijem.

„Nije bilo nikakvog indikatora za ovaj rezultat nakon testiranja. Dobro se osjećam jer imamo pristojan paket s kojim mogu raditi, ali bili smo svjesni da smo mogli biti malo iza. To smo stvarno vjerovali kad smo sumirali testiranja: bili smo iza Ferrarija u analizi koju smo odradili,“ rekao je Hamilton.

„Nismo mijenjali bolid, bolje smo ga shvatili. Jučer je Ferrari bio sa nama, činilo se da voze sa više goriva, ali kada su izbacili gorivo bili su izjednačeni po performansama. Misli smo da smo bliže nego što smo očekivali nakon testiranja, a odjednom su izgubili sve svoje performanse na trećem treningu, što nismo očekivali. Ovo [prednost nad Ferrarijem] je pravi šok.“

Međutim, Hamilton očekuje da će Ferrari biti jak u utrci.

„Znam da će Ferrari napredovati tijekom narednih dana i sugran sam da će biti spremni na dobru borbu jer su uvijek jaki u utrkama.“