Šefovi Formule 1 su pitali vlasnike staze Hockenheim da ‘uskoči’ ove godine u izmijenjeni kalendar za sezonu 2020 i održi VN Njemačke. Hockenheim je za AutoBild potvrdio razgovore sa Formulom 1.

Iako je VN Njemačke ispala iz kalendara za 2020. godinu, moglo bi se desiti da Hockenheim ove sezone ipak održi utrku. Kako piše njemački FAZ, Formula 1 je pitala Hockenheim da održi utrku ove godine i koliko bi im trebalo vremena da spreme stazu.

AutoBild je potvrdio da se desio kontakt između čelnika Formule 1 i Hockenheima, te je menadžer Hockenheima Jorn Tenske izjavio:

„U stalnom smo kontaktu sa Formulom 1, od posljednje utrke ovdje 2019. godine, tj. prije vremena korone. O ovoj temi se zaista govorilo (da Hockenheim ove godine održi utrku). Svi smo vidjeli da je kalendar Formule 1 zbog ovoga svega zbrkan. Ako Formula 1 bude zainteresirana da se na ljeto vozi na Hockenheimu, zainteresirani smo za razgovor. Preduslov je naravno da se ispune svi zdravstveni i financijski uvjeti,“ rekao je Tenske za AutoBild.

Formula 1 želi ispuniti svoj cilj od najmanje 15 utrka ove godine, stoga interesovanje za utrkom na Hockenheimu ima smisla—tim više pošto su VN Australije, VN Monaka i VN Francuske otkazane i ove godine se neće voziti. Hockenheim bi bio sjajan dodatak novom, izmijenjenom kalendaru, s obzirom na dvije fantastične utrke ovdje 2018. i 2019. godine.