Šef Ferrarija, Mattia Binotto kaže da je tim iz Milton Keynesa dosta napredovao, a da se Ferrari mora popraviti ako želi izbjeći ‘konstantni’ pritisak od strane ovog tima i da se moraju boriti za pobjedu na svakoj stazi.


Charles Leclerc i Max Verstappen se već drugu utrku zaredom bore za postolja. U Austriji je Verstappen pobijedio, ali ta pobjeda je bila dugo pod istragom sudija, koji su skoro tri sata vijećale oko incidenta. Na kraju je okarakterisano kao ‘trkaći’ incident i Nizozemac je zadržao pobjedu.

Ovaj dvojac je ponovo pružio jako interesantnu borbu u Silverstoneu. Uz Leclerca, Verstappen je imao borbu sa Vettelom, koji je prešao u incident. Ishod ovog događaja je bio da je vozač Red Bulla pao na petu poziciju, Vettel ostao bez bodova – a Leclerc završio na postolju.

Verstappen je većim dijelom utrke za VN Britanije, izgledao dosta brže od oba vozača Ferrarija, a prije incidenta, pretekao je Vettela u borbi za treću poziciju.

Sam šef Ferrarija priznaje da se Red Bull dosta poboljšao i da su u Austriji i Silverstoneu bili izuzetno konkurentni u utrkama.

„Sigurno su se poboljšali, a ako pogledam posljednje dvije utrke, u stvari, pobijedili su u Austriji i bili su veoma konkurentni u utrci,“ kaže Binotto.

„Mislim da je naš paket i njihov paket vrlo blizu – mislim da su to su pokazale posljednje dvije utrke. Jesu li drugi, jesmo li drugi? Mislim da smo prilično blizu.“

Šef Ferrarija dodaje kako im je to podsticaj da se moraju poboljšati te da moraju biti u stanju se boriti za pobjedu na svakoj stazi, a da su nakon kvalifikacija za VN Britanije očekivali bolji rezultat.

„Na kraju, to nam daje još veći podsticaj, jer nam je potrebno da se dalje poboljšavamo. Mi moramo biti sposobni da se borimo za prvu poziciju na svakoj utrci bez obzira o kakvoj se stazi radi. Takav slučaj nije bio u Silverstoneu i nema sumnje da smo u tom pogledu razočarani.“

„Nakon kvalifikacija, rekao bih da smo očekivali bolji rezultat. Ali, tempo nije bio dovoljno dobar i mislim da ima mnogo toga za poboljšati.“

Nakon deset utrka, Ferrari ima 243 osvojena boda, dok Red Bull na svom kontu je skupio 191 bod.