Fernando Alonso kaže da je Ricciardova pobjeda na VN Kine „dobra motivacija“ za McLaren jer to pokazuje da se može pobjeđivati sa Renaultovim motorom. No, Španjolac ističe da njegova momčad mora raditi bolji posao.

Vozač Red Bulla Daniel Ricciardo je pobijedio u Kini i tako je Renaultovom motoru donio prvu pobjedu sezone.  Alonso je s druge strane u McLarenu, koji koristi iste motore kao Red Bull, završio sedmi nakon što je u kvalifikacijama bio 13. najbrži.

Španjolac kaže da se nakon Red Bullovog ostvarenja u Kini McLaren više nema gdje skrivati.

„Malo je preoptimistično da mi mislimo na pobjedu, ali ovo je pokazalo potencijal pogonske jedinice i to nam je dobra motivacija da se s ovom pogonskom jedinicom možemo boriti ako uradimo dobar posao sa šasijom,“ kaže Alonso.

„Još uvijek nismo tu. Moramo smanjti taj zaostatak i moramo još više raditi na šasiji.“

„Znamo da se moramo poboljšati, u to nema sumnje. Ne možemo to sakriti. Ali u isto vrijeme radimo svoj posao nedjeljom i osvajamo što je više moguće bodova za tim,“ dodaje Španjolac.

Unatoč nedostatku brzine u odnosu na vodeće momčadi, Alonso vjeruje da je start sezone bio pozitivan i da je maksimalno iskoristio sve prilike.

„Nedjeljom iz nekog razloga isporučujemo rezultate. Ponekad imamo malo sreće, ponekad je u pitanju dobra strategija, dobro obavljen posao u boksu. Zasad smo sjajni nedjeljom.“

„Ali kao što sam već rekao, moramo nastaviti popravljati bolid. Još uvijek nismo u toj vodećoj grupi. Vidjeli smo da Renaultova pogonska jedinica može pobjeđivati, tako da nam to također daje dobru motivaciju.“

Timski kolega Stoffel Vandoorne, koji je u Kini završio 13., također priznaje da Red Bullova pobjeda pokazuje da McLaren mora raditi bolji posao.

„Ove godine nemamo izgovora. Red Bull pokazuje da je moguće pobjeđivati. Imamo mnogo posla, do nas je da radimo bolji posao.“