Šef Ferrarija Mattia Binotto kaže da je njegova momčad pogriješila što nije jurila najbrži krug utrke na VN Australije.


Formula 1 je u posljednji čas uoči VN Australije odlučila uvesti bod za najbrži krug utrke za ovu sezonu, uz uslov da je vozač koji je postavio najbrži krug utrke istu završio unutar prvih 10.

Iako je u početku bilo sumnje po pitanju ovog pravila, posljednja dionica utrke u Austrliji je pokazala da je uvođenje dodatnog boda za najbrži krug utrke pomoglo u podizanju zanimljivosti utrke, jer je nekoliko vozača jurilo najbrže vrijeme.

Ferrari je imao zlatnu priliku da pozovu petoplasiranog Leclerca u boks i stave ga na svježe gume pred kraj utrke kako bi napao najbrži krug utrke, s obzirom na veliku prednost na vozača koji je bio iza njega. Međutim, Ferrari je igrao na sigurno, pa je bod za najbrži krug utrke pripao pobjedniku Bottasu.

Međutim, šef Ferrarija Mattia Binotto je priznao da su trebali pozvati Leclerca na promjenu guma.

„Siguran sam da će na kraju sezone ti bodovi praviti razliku. Nismo pozvali Charlesa u boks, a mogli smo to uraditi u Australiji. Zašto to nismo uradili? Zato što nam nije bila namjera riskirati previše u prvoj utrci,“ rekao je Binotto.

Šef talijanske momčadi priznaje da će slijedeći put ako se nađu u istoj poziciji pozvati svog vozača u boks i juriti najbrži krug. Osim toga, Ferrari danas starta sa prve dvije pozicije i bit će zanimljivo vidjeti hoće li u takvoj situaciji juriti najbrži krug utrke.

„Jesmo li to trebali uraditi? Možda jesmo. Iskreno, mislim da smo naučili lekciju. Bilo bi dovoljno sigurno pozvati ga u boks i pokušati. Naučit ćemo iz toga i možda ćemo ga slijedeći put zvati u boks,“ dodaje Binotto.