Zak Brown vjeruje da su Lando Norris i Oscar Piastri mogli osvojiti Veliku nagradu Velike Britanije, a izvršni direktor McLarena dodaje su pogriješili u nekim od ključnih odluka donesenih u suho-mokro-suhim uvjetima. 

Iako je Mercedesova vozačka postava George Russell i Lewis Hamilton držala lidersku poziciju na početku vodio utrke krećući iz prvog reda, Norris i Piastri su ih počeli sustizati baš kad je kiša počela padati na Silverstoneu, a do 20. kruga bio je McLaren imao 1-2 na vrhu. 

Kada je došlo vrijeme da se prebaci na intermedium gume, Piastri je ostao na stazi dodatni krug dok je Norris odlazio u boks, a ekipa je željela izbjeći gubljenje vremena u situaciji dvostrukog zamjene. Međutim, Australac je morao biti oprezan na sve vlažnijoj stazi, izgubivši dodatne sekunde na putu do boksa. 

Norris je u međuvremenu uspio zadržati vodstvo, ali slika se promijenila kada su se timovi suočili sa pitanjem kada se vratiti na gume sa suhe uvjete. Vozač McLarena je otišao u boks jedan krug kasnije od Lewisa Hamiltona i Maxa Verstappena, a nakon spore promjene soft guma, vratio se na stazu iza Hamiltona. 

Verstappen, koji je izgledao brzo na hard gumama, pretekao je Norrisa za 2. mjesto, što znači da je 24-godišnjak završio utrku na trećem mjestu, dok je Piastri bio pet sekundi iza svog timskog kolege na četvrtom mjestu. 

Upitan o procesu donošenja tih teških odluka u boksu, izvršni direktor McLarena Zak Brown je objasnio: “Bilo je teško. Retrospektiva je 20/20, kako kažu. Mislim da smo na kraju pogriješili. Oba naša vozača su mogla pobijediti. Obavili su izvrstan posao.” 

“Kada vodite utrku, morate donekle donijeti i prvu odluku, tako da je malo lakše zanemariti ono što su drugi učinili, kada su Lando i Oscar bili jedan pokraj drugog.” 

“Očito [ako ih] udvostručiš, izgubit ćeš oko pet sekundi – ispalo je da je Oscar izgubio puno više vremena jer se staza pogoršavala, pa bi gubitak tih pet sekundi bio bolji izbor, ali opet, ne znate jer ste vodeći bolid, tako ćete biti prvi koji će saznati vremensku prognozu.” 

“I na kraju, mislim da bi medium bila bolja strategija, kao što smo vidjeli na Oscaru. Oscar je tu apsolutno letio, Max je letio na hardu, a soft guma se mučila. Imali smo set medija, pa ćemo se jednostavno vratiti i pregledati to,” napomenuo je. 

“Prednost je što smo osvojili više bodova od svih naših konkurenata, bili smo na postolju, bila je to uzbudljiva utrka. Velike čestitke Lewisu – [on je] nevjerojatan prvak, tako da je [lijepo] vidjeti kako pobjeđuje na svojoj domaćoj utrci.” 

Na pitanje je li Norris bio ostavljen jedan krug previše na stazi kada je došlo do njegovog posljednjeg zaustavljanja, Brown je odgovorio: “Morat ćemo obaviti izvještaj o tome. Imali smo sporo zaustavljanje i on je izašao nekoliko sekundi iza Lewisa, a mi smo bili nekoliko sekundi sporiji u boksu.” 

“Morat ćemo se vratiti i pogledati, prerano je govoriti o tome, ali sigurno smo izgubili nešto vremena sa sporim zaustavljanjem.” 

Uprkos tome što su propustili pobjedu u Silverstoneu, McLaren je nastavio pokazivati da ima potencijal za pobjede. Kao takav, Brown je priznao da će se tim fkusirati na usavršavanje svojih strateških poziva u budućnosti kako bi ispravili stvari kada postoji mogućnost pobjede. 

“Morate biti izvrsni u svemu kako biste pobjeđivali u Formuli 1 uz razinu takmičenja,” pojašnjava on. “Mercedes i Red Bull su mnogo pobjeđivali i osvajali prvenstva, a sada imamo bolid koji je sposoban utrkivati se za prvenstvo.” 

“Moramo biti sigurni da je svaki aspekt onoga što radimo, kao što Andrea [Stella] kaže, materijal za svjetsko prvenstvo. Nismo uspjeli ovaj put, uspjeli smo puno puta – naučit ćemo iz toga, spremit ćemo se za Mađarsku,” dodao je Zak Brown.